Ägaren av tre stycken Mercury Montclair Kupeèr

1388

BMK-BLOGGEN. En av dom BMK profiler som har hängt med från ursprungskretsen anno 1977 är Mats Nyberg, han har ett gediget bilintresse och kunnande med en imponerande samling veteranbilar, det har rört sig om europeèr blandat med amerikanare men har sedan länge dominerats av amerikanare.

Ensam i Sverige
Från att i ungdomen gjort en utställningsbil av en Volvo till renoveringar av allt exklusivare USA bilar, till exempel är han nog ensam i Sverige med att äga tre stycken 1955 Mercury Montclair Kupeèr. Senaste Mercuryn ett fint objekt. Men han är inte märkes fanatiker det finns GM bilar och Chryslerbilar tillsammans med Ford produkterna. Ett urval av bilarna. senast en Plymouth 57:a i ett härligt patinerat skick som står och väntar i USA. Ett annat nyligt inköp är en Plymouth 58:a av samma legendariska modell som filmbilen Christine.

Hemmaplan Backen
Mats Nyberg (bild) har från sin bas på Backen fint renoverat en 64:a Cheva Impala och äger två till. Lokalerna som innehåller förutom en imponerande maskinsamling veteraner i en sådan mängd att man skämtsamt kan säga att man nästan får stapla dom på varann och många är dom som anlitat Mats för karossjobb, något som blivit hans specialitet.